Free shipping for orders above RM100

BERDARAH BILA ‘MEMBUANG’ ?
KINI, ANDA TAK PERLU TAKUT BILA NAK KE TOILET!

HANYA 2 BIJI KAPSUL DISPILES SEHARI, DAN ANDA BOLEH UCAPKAN SELAMAT TINGGAL KEPADA BUASIR
Tak Kisah Buasir Tahap 4 Sekalipun!

 

DERITA PESAKIT BUASIR BERNAMA ENCIK SUFFIAN

“ Saya Suffian. Berumur 29 tahun. Saya dah pun berkahwin, anak seorang. Saya ni orang kerja pejabat. Saya banyak habiskan masa duduk di meja ofis. Kadang-kadang, sebulan 2-3 kali saya kena drive outstation. Tempoh drive tu dalam 3-4 jam jugak la.

Saya ni kurang minum air kosong. Kerap minum air manis.

 

KALI PERTAMA BUASIR MENYERANG 

Saya ni sihat je takda masalah sakit apa-apa.

Sekali-sekala demam tu biasalah.

Sampailah satu hari saya rasa susah betul nak membuang. Terpaksa teran lebih sikit. 

Bila teran terlebih tu, terus rasa terkoyak dan pedih kat ‘bawah tu’.

Aduh ! Apahal pedih ni ?

Tengok-tengok, nah, darah menitik-nitik dalam mangkuk tandas. 

Darah pekat pulak tu !

Apahal pulak ni ?? 

Berak berdarah ?

Takkan aku kena buasir kot ?

5 BENDA PALING TAK BEST BILA KENA BUASIR

Pedih dan Sakit bila pergi ‘membuang’

Sejak ada buasir ni saya dah makin kurang ke tandas.

Sebab bila membuang, susah dan sakit sangat !

Kalau dulu sehari sekali ke jamban. 

Berdarah dan luka bertambah bila membuang.

Saya perasan yang luka tu makin lama makin besar, tiap kali membuang. 

Makin pedih !

Darah pun makin banyak . 

Dari titik-titik, sampailah ke tahap penuh mangkuk tandas tu.
Jamban tu pun dah penuh dengan darah.

Tak selesa ada benjol terjulur di ‘bawah’ tu

Benjol yang terjulur tu memang tak selesa.
Benjol tu yang tutup ‘bawah’ tu, jadinya susah nak membuang.

Risau pun ada sebab dia terjulur keluar tak masuk-masuk.

Takut nak pergi ‘membuang’ lagi 

Bila tiap kali pergi toilet saya rasa fobia .
Tak sanggup nak hadap kesakitan dan kepedihan tu. 

Kadang sanggup tahan berhari-hari tak nak membuang sebab tak nak rasa sakit pedih-pedih tu.

Gatal-gatal tak selesa

Saya ni kerja pejabat.
Kalau gatal tu datang masa tengah present kat depan orang, berdiri pun tak betul dah.

Orang tengok pun pelik.